Over Haagse Marc

Haagse Marc is mijn “ode” aan Den Haag. De stad waar ik geboren en getogen ben. De stad waarvan ik de taal steeds beter begrijp, maar volgens critici het dialect nog steeds niet onder de knie heb.

Haagse Marc is de getuige van mijn leven in deze stad. Ik verhaal over de gebeurtenissen die mij overkomen en probeer een beeld te schetsen van de alledaagse mensen om ons heen, die vaak onopvallend aan het oog voorbij gaan.

Haagse Marc is het nieuwsverhaal van onderwerpen of mensen die mijn interesse hebben. Soms geeft het antwoord op de vragen die een eerder nieuwsbericht bij me opriepen. Daarnaast is Haagse Marc ook het beeldverslag van mijn wandeltochten door de stad.

Haagse Marc is Marc Tangel. Eind 2005 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek en in de daarop volgende jaren freelance redacteur voor weekkranten zoals De Posthoorn, De Rijswijker en incidenteel de Delftse Post. Inmiddels voorziet de journalistiek al enkele jaren niet meer in mijn dagelijks brood, maar het schrijversbloed kruipt waar het niet gaan kan. Haagse Marc is een uiting van die creativiteit.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van verhalen op deze site? Tips wellicht? Stuur me gerust een bericht. Verder wens ik je veel leesplezier op Haagse Marc!